Suvel jõuab müügile Audi A4 Allroad

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Audi

Eeloleval suvel jõuab Audi mudelivalikusse A4 Avant baasil loodud Audi A4 Allroad quattro, mis tänu suuremale kliirensile ja nelikveole tunneb end koduselt nii maastikul kui ka seal, kus teed ei olegi.



Kaheliitrine 2.0 TFSI bensiinimootor arendab 155 kW/211 hobujõudu, 350 Nm pöördemomenti ning kiirendab Audi A4 allroad quattro paigaltstardist 100-kilomeetrise tunnikiiruseni 6,9 sekundiga, teatas Audi.

Lisaks on valida kahe diiselmootori vahel: 2.0 TDI pakub 125 kW/170 hobujõudu ning samasugust pöördemomenti kui 2-liitrine bensiinimootor. 2-liitrine diiselmootor viib Audi A4 allroad quattro nullist sajani 8,9 sekundiga ning auto lõppkiirus ulatub 213 km/h.

Kõige võimsam, 6-silindriline 3.0 TDI jõuallikas, arendab 176 kW/240 hobujõudu ja pöördemomenti 500 Nm, võimaldades kiirendus nullist sajani 6,4 sekundiga.

Mootoriversioonide keskmise kütusekulu näitajad 100 kilomeetri kohta on vastavalt: 2.0 TFSI puhul 8,1 liitrit; 2.0 TDI puhul 6,4 liitrit ja 3.0 TDI puhul 7,1 liitrit. 2-liitrine diiselmootor on saadaval manuaalkastiga, võimsamatele mootoriversioonidele pakub Audi 7-käigulist S tronic käigukasti. Efektiivse ja säästliku jõudluse tagamiseks on kõik kolm mootorit varustatud süsteemiga, mis konverteerib pidurdusenergia taaskasutatavaks elektrienergiaks.



Audi A4 Allroad quattro baseerub Audi A4 universaalkerega Avant mudelil. Tänu massivsematele esi- ja tagakaitserauale ning kerelaienditele on A4 Allroad võrreldes Avant'iga mõnevõrra pikem ja ka laiem. Sõiduki rööbe on paar sentimeetrit kasvanud, samuti on suurem kliirens tõstnud auto kõrgust kokku ligi 6 cm võrra.

Auto sees ja pagasiruumis on mõõdud jäänud samaks - pakiruumi maht on 490 liitrit, mida on võimalik istmete allaklappimise teel suurendada 1430 liitrini. 2,81 meetrit pikk teljevahe pakub oma klassi ruumikamat salongi.

Audi insenerid on auto tugevama kerekonstruktsiooni saamiseks lisanud täiendavaid erisulamist teraspaneele, mis võrreldes Audi A4 mudeliga suurendab kere jäikust ja vastupidavust. Standardvarustuses on autol 17-tollised 7 kodaraga kergmetallveljed.

Lisavarustusena on võimalik valida ka 18-tollised veljed. 

Uuendusliku varustusena pakub Audi traditsiooniliste ESP, ABS ja ASR juhtimisstabiilsust tagavate süsteemide kõrval ORD-süsteemi (Offroad Detection), mis automaatselt identifitseerib pinnase, millel auto liigub, ning vastavalt sellele kohandab ka teiste ohutussüsteemide rakendumise karakteristikat.

Audi A4 allroad quattro jõuab müügisaalidesse eeloleval suvel. Auto hind algab orienteeruvalt 600 000 kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles