Opeli uus väikeauto saab nimeks Adam

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Adam
Opel Adam Foto: ultimatecarblog.com

Opeli uus premium-väikeauto saab nimeks Adam, esmaesitlus toimub septembris Pariisi autonäitusel.

Algselt plaaniti väikeautole nimeks Junior, kuid Saksamaa autotootja otsustas, et tegu ei ole piisavalt «täiskasvanuliku» nimega autole, millega soovitakse turuosa premium-väikeautode klassist, kirjutab What Car?

Nimi Adam on Opeli puhul üsna loogiline valik. Nimelt on Opeli tootja ametlik nimi Adam Opel AG ja see on pärit Opeli loojalt Adam Opelilt, kes elas aastatel 1837-1895.

Opel Adam on 3,7 meetrit pikk, neljakohaline ja põhineb samal platvormil, mida kasutatakse järgmise põlvkonna Corsal. Peamisteks konkurentideks saavad olema Mini, Fiat 500, Volkswagen up! ja selle kloonid.

Mootorivalik sisaldab uusi ökonoomseid kolmesilindrilisi bensiini- ja diiselmootoreid, sportlikumad versioonid saavad kapoti alla neljasilindrilised jõuallikad. Lisaks traditsioonilistele sisepõlemismootoritele on 2015. aastal oodata ka elektriversiooni.

Opeli uus väikeauto jõuab müügile järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles