Rinspeed näitab Genfis ulmelist iChange'i

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rinspeed

Šveitsi firma Rinspeed esitleb kahe nädal pärast avataval Genfi näitusel kontseptuaalset iChange´i, mille üheks eripäraks on istmekohtade arvu muutmise võimalus.



Ettevõtte teatel saab ühekohalisest autost vaid ühe nupulevajutusega kahe- või isegi kolmekohaline, kirjutab

Autonet.ee.

Ideeauto töötati välja koos vana partneri Esoroga, mille insenerid on nõustanud Rinspeedi ka varasemate tööde juures. Samuti on Esorost pärit uued vastupidavad liitmaterjalid.

1 050 kilogrammi kaaluval iChange´il pole uksi ning salongi pääseb suurt läbipaistvat katust elektri jõul üles tõstes. Tavalises olukorras on masin ühekohaline, kuid vajadusel tõstetakse tagumist otsa pisut üles ning sinna tekib veel kaks istet.

Auto liigub 204-hobujõulise elektrimootori kaasabil. Akudeplokk koosneb liitiumioonakudest. Jõuallikal on kaks režiimi: kiire ja pikaajaline. Paigalt sajani suudab masin kiirendada umbes nelja sekundiga ning tippkiirus küünib orienteeruvalt 220 km/h.

Ühena iseärasustest tuuakse välja masinasse paigaldatud Apple iPhone, mis kontrollib elektroonikat ning on ühtlasi võtmeks lukustamisel ja avamisel. Pardaelektroonika toitmiseks saadakse lisaenergiat katusele paigaldatud päikesepaneelidest.

Rinspeedi pressiteate kohaselt on iChange´i puhul tegu vaid demoautoga ning sellise sõiduki seeriatootmist kavas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles