Renault–Nissani liit omandab enamusosaluse Avtovazis

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault-Nissani tegevjuht Carlos Ghosn.
Renault-Nissani tegevjuht Carlos Ghosn. Foto: SCANPIX

Renault-Nissani liit ja Rostehnologii sõlmisid eelkokkuleppe, mille kohaselt luuakse ühisettevõte ja Renault -Nissani liidule antakse AVTOVAZis kaudne enamusosalus.

Renault-Nissani liit, AVTOVAZ, Rostehnologii ja Troika Dialog allkirjastasid Pariisis mittesiduva eelkokkuleppe, mille alusel paigutavad Renault-Nissani liit ja Rostehnologii oma osalused AVTOVAZis ühisettevõttesse, kirjutab Whatcar? .

Renault-Nissan kavatseb investeerida ligikaudu 750 miljonit dollarit, mis tagab Prantsuse-Jaapani autokontsernile 2014. aasta keskpaigaks ühisettevõttes 67,13-protsendilise osaluse. Ühisettevõttele kuuluks siis 74,5 protsenti AVTOVAZi aktsiatest. Tehing loodetakse lõpule viia 2014. aastal.

«Täna allkirjastatud eelleping on järjekordne samm koostöö laiendamisel, mis aitab moderniseerida Vene autotööstuse lipulaeva, » ütles Renault -Nissani liidu tegevjuht ja juhatuse esimees Carlos Ghosn. «Nii nagu Renault ja Nissan jätkavad oma tehnoloogia üleandmist AVTOVAZi tehastele, osalevad ka meie kolleegid AVTOVAZist järjest enam liidu mitmekultuurilise juhtkonna ridades.»

Renault, Nissan ja Lada käivitavad tootearendusplaani, et uuendada kõiki Lada põhimudeleid ja tuua turule uued autod kõigi kolme kaubamärgi all, sealhulgas viis mudelit vastavatud koosteliinil. Peale Togliatti käitavad kolm kaubamärki tehaseid Moskvas, Peterburis ja Iževskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles