Tehnoülevatuspunktidesse jälgimiskaameraid veel ei tule

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto tehnoülevaatus.
Auto tehnoülevaatus. Foto: Liis Treimann/Postimees

Mitu aastat on maanteeameti spetsialistid selgitanud poliitikutele sõidukite tehnilise ülevaatuspunkti jälgimiskaamera paigaldamise vajalikkust ning kuigi viimane tähtaeg nende paigaldamiseks on selle aasta juuni, tegudeni selleks ajaks ei jõuta.

«Küsimus on, kes seadmed kinni maksab. Maanteeametil selleks raha pole, erafirmadele kuuluvate ülevaatuspunktide omanikud ei taha täiendavate kulutuste kandmist ende peale võtta,» selgitas Meie Maale probleemi olemust maanteeameti avalike suhete osakonna nõunik Timo Vijar.

Kuressaares asuva Metra AP OÜ ülevaatuspunkti juhataja Jarko Lepp rääkis, et see on üsna pika vinnaga lugu. «Õiguskantsler leidis, et kuna seaduses jälgimiskaamerat ülevaatuspunkti vajalike seadmete nimekirjas pole, ei saa ülevaatajatele selle ülespaneku kohustust peale panna.»

Vijar ütles, et maanteeamet koos tehnoülevaatajate liiduga koostab nüüd riigikogu majanduskomisjonile materjale ja ehk selle aasta jooksul laheneb ka finantseerimine.

Tesmas Auto AS ülevaatajad Ago Soom ja Tiit Lember ei usu samuti, et jälgimiskaamera kõik probleemid lahendaks. «Kui me peame oma kuludega need üles panema, tõuseb ju ülevaatuse hind. See pole aga klientidele meelepärane,» arvasid Tesmani autode ülevaatajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles