Kuidas vabaneda Messengeri kurjamitest?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase töökarjääri kujundamise võimaluste kohta saab küsida nüüd kodust lahkumata - Windows Messengeri vahendusel.
Tulevase töökarjääri kujundamise võimaluste kohta saab küsida nüüd kodust lahkumata - Windows Messengeri vahendusel. Foto: Reuters / Scanpix

Paljud meist on kokku puutunud MSNi teel liikuvate usside ja viirustega - mõni neist ohtlikum, teine käib lihtsalt närvidele. Õnneks on suhtlusprogrammides levivate kurjamite eemaldamiseks saadaval ka spetsiaalsed tööriistad.

Näiteks on MSN Photo Virus Remover äärmiselt lihtne ja kiire vahend MSNis levivatest pahalastest lahtisaamiseks, kirjutas

Arvutikaitse

.

Teine võimalus on kasutada MSNCleanerit InfoSpyware`ilt. See on väike, aga võimekas ja leiab ka neid viiruseid, usse ning troojalasi, mis levivad muudes suhtlusprogrammides kui MSN või Windows Live Messenger.

MSN Virus Cleaner on samuti väga lihtne ja kiire vahend, mis sobib XP ja Vista kasutajatele.

MSNi teel levivaid pahalasi eemaldab veel Clean Virus MSN. See kammib arvutit aeglaselt, kuid põhjalikult - viiruste otsimiseks võib kuluda ligi 15 minutit. Kuna Clean Virus MSNil puudub andmebaaside värskendamise võimalus, tuleks alati kontrollida versiooni numbrit ja uuema olemasolul see arvutisse tirida.

Viited allalaadimiseks ja täpsemat infot leiad veebiaadressilt www.arvutikaitse.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles