Seati sportauto väljatöötamine lükkub edasi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volkswagen

Seat teatas oma kavatsustest töötada keskmootoriga Volkswagen Bluesporti põhjal välja oma  nägemus analoogsest sõiduriistast, kuid johtuvalt valitsevast majandusolukorrast lükkub projekti realiseerumine mitmeid aastaid edasi.


Väljaandele Autocar antud intervjuus ütles Hispaania ettevõtte turundusdirektor Jan-Henrik Lafrentz, et pikemas perspektiivis on selline auto firmale väga vajalik, vahendab

Autonet.ee

.

Kuid mitte veel praegu, kuna potentsiaalsetel ostjatel on teisigi muresid. Eeldatavalt võiks selline auto päevakorda tulla 5 kuni 10 aasta pärast.

Jan-Henrik Lafrentzi sõnul üritab Seat praegu eriti aktiivselt tungida arenevatele turgudele, eriti just Lõuna-Ameerikasse. Näiteks tahetakse Brasiilias ja Argentiinas juba lähiajal esitleda uut Ibiza põhjale ehitatavat sedaani.

Volkswageni tulevase sedaani põhjal tahetakse luua ka oma versiooni spetsiaalselt USA jaoks. Sel juhul viiakse osa tootmist üle Mehhikosse, et säästa impordikuludelt.

Ka Euroopas peaks Seati mudelivalik lähiaastatel oluliselt laienema ja uuenema. Jutt käib siinjuures Volkswagen up! analoogist, uuest mahtuniversaali Alhambra põlvkonnast ning kompaktsest crossoverist Tribu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles