BRC: müügiplaane haududes jäetakse auto hooletusse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BRC müügiplats.
BRC müügiplats. Foto: Liis Treimann

BRC Autokeskuse nõukogu liikme Hallar Loogma sõnul jäetakse liisinguauto makseraskusi ette nähes ja autost loobumisele mõeldes tihtipeale hooletusse, mis teeb aga müügi raskemaks ja toob omanikule ka vähem raha tagasi.



Hallar Loogma rääkis Tarbija24.ee'le, et väga paljud müüki toodud liisinguautod on väga halvas seisukorras. «Tundub nii, et kui inimene mingi hetk saab aru, et see saatus ootab teda, et see auto läheb käest ära, ega siis enam hooldust ei tehta. Sellest tulenevalt on ka seda autot tihti raskem müüa,» rääkis ta.

Mida odavamalt auto müüakse, seda suurem summa tuleb sõltuvalt auto jääkväärtusest maksta ka liisingufirmale.

«Alati on mõistlik, et auto on heaperemehelikult hoitud, siis müüakse ta ka kiiremini maha,» nentis Loogma. «Kui on täielik laip, me müüme seda pool aastat, kui on korralik auto ja mõistlik hind, me müüme ta kuu ajaga maha. Kui see auto on ikka täielikult ära surmatud, siis müüakse ta lõpuks üpris odavalt maha ja lõpuks saab inimene hirmsa nõude selga endale - see maksab kätte selles suhtes,» lisas ta.

Loogma sõnul on BRC-s päris palju selliste klientide komisjonimüügis autosid, kes veel suudavad liisingut maksta, kuid näevad ette oma makseraskusi. Sel aastal on aga BRC hakanud müüki võtma ka selliseid autosid, kus liisinguleping on juba lõpetatud ja autot müüb liisingufirma.

Keskmine müügiperiood on Loogma sõnul praegu umbes kolm kuud. Kui aga automüügiga on kiire, tuleb paratamatult leppida palju madalama müügihinnaga.

«Kui kiiresti autot müüa, siis tuleb ta kinkida. Sisuliselt ei ole 10-protsendiline allahindlus enam mitte midagi: kui sa tahad kiirelt müüa, siis sa müüd ta kindlasti 30 protsenti alla turuhinna,» rääkis Loogma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles