Soome politsei otsis reidil automaksust kõrvalehiilijaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei mõõdab kiirust.
Soome politsei mõõdab kiirust. Foto: Soome politsei

Soome politseile ja tollile teevad muret autojuhid, kelle alaliseks elukohaks on Soome, kuid kes pole oma autot sinna ümber registreerinud - automaksu tasumata jätmise tõttu jääb Soome riigil saamata aastas sadu tuhandeid eurosid maksuraha.

Täna toimus Helsingi lähedal politseireid seaduserikkujate tabamisek, reide on korraldatud varemgi, sest automaksust kõrvale hiilimine on üsna tavaline praktika, tolliameti andmetel on Soomes üle 50 000 auto, mis on arvel mõnes teises riigis, enamasti Eestis, vahendas ERR Uudised reidil kohal käinud «Aktuaalset kaamerat».

Neid autosid jälgitakse erilise tähelepanuga ning tollil on oma andmebaas, kus andmeid pidevalt uuendatakse, rahvastikuregistri andmetel elas esimese mai seisuga Soomes püsivalt üle 35 000 Eesti kodaniku ning ilmselt paljudel neist on autod.

Soome politsei ja tolli ühisoperatsioon algas varahommikul, keskpäevaks oli peatatud üle saja välisriigi numbrimärgiga sõiduki, ettekirjutus tehti 50 autojuhile ning kahel korral tuli auto konfiskeerida.

Auto Soome ümber registreerimine on kaunis kulukas ning tihti eelistatakse kohapealt osta mõni vanem auto, mille puhul on automaks väiksem, kuid automaksust on võimalik ka vabastus saada, kui Soome kolimise päeval oma autost tollile teada antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles