Toyota ja Subaru ühine sportkabriolett võib tulla 2014. aastal

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GT86/BRZ.
GT86/BRZ. Foto: whatcar.ee

Toyota and Subaru peaksid üsna varsti otsustama, kas hakata tootma võluva tagaveolise sportkupee GT86/BRZ avatava katusega versiooni, kirjutab Whatcar?.

 Toyota GT86 loomist juhtinud Tetsuya Tada kinnitusel on kabrioleti ehitamine«tehniliselt teostatav». 

Arvestades uue auto kallal juba tehtud inseneritöö hulka ning lahtise sportauto populaarsust – eriti Californias – näib avaauto tootmine peaaegu möödapääsmatuna. Ostjateni võiks lahtine Toyota/Subaru jõuda juba 2014. aastal. Auto välimuse kohta ei ole midagi teada, kuid tõenäoliselt hakkab ta kujundusprogrammi abil saaduga üsna sarnanema.

Toyota kavatseb GT86 müüki ergutada ka mitmesuguste modifikatsioonidega ning muidugi võimsust lisavate ning sõiduomadusi (veelgi) parandavate varustuspakettidega. Tada väitel ei ole tarbijad näinud veel kolmandikkugi GT86ga seotud arendustöö tulemustest.

 Nii on tulemas «must kast» ehk telemeetriasüsteem, mida saab paigaldada ka varemmüüdud autodele. See salvestab rajal saavutatud tulemusi, mida juhid saavad Play Stationidesse laadida ning seejärel oma võimeid võrrelda. Muidugi on allalaadimiseks saadaval mitmesugused juhendid ja demonstratsioonid, ning Toyota insenerid tegelevad praegu tähtsamate ringradade kaardistamisega GT86 käitumise mõttes.

Tada ütles, et telemeetriasüsteemi idee heakskiitu ei olnud Toyota konservatiivselt juhtkonnalt kerge saada, kuid tublisti aitas firma entusiastliku juhi Akio Toyoda toetus, kes käis GT86 loomisega tutvumas vähemalt korra kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles