Koenigsegg esitleb Genfis uut kontseptuaalset superautot

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Koenigsegg

Koenigsegg avaldas reedel esimesed fotod Genfi näitusel esitletavast kontseptist Quant.


Et Koenigsegg Genfis uut ideeautot demonstreerida kavatseb, oli juba varasemalt teada. Mitmetes intervjuudes ja ametlikes teadetes toodi välja informatsioon neljakohalise sportliku sedaani kohta, mille seeriaversioon ehitatakse täiesi uuele liitmaterjalidest põhjale ning ka kerepaneelid valmistatakse neist, kirjutab

Autonet.ee

.

Jõuallika koha pealt on hetkel liikumas vaid spekulatsioonid - arvatakse, et kaheksasilindrilise bensiinimootori võimsus võiks küündida umbes 700 hobujõuni.

Ühelt avaldatud fotolt paistab ka puutetundlik ekraan, mille kaudu juhitakse mitmeid süsteeme alates kliimaseadmest ja lõpetades raadioga.

Väidetavalt peaks masina seeriaversioon valmima 2011. aastaks, kui vahepeal firma endaga midagi ei juhtu. Mõned kuud tagasi otsiti aktiivselt investoreid, kes aitaksid ettevõtet vee peal hoida. Pole ju praegune aeg kallite nišitoodete müümiseks just kõige soodsam.

Muide, lisaks Quantile eksponeeritakse Genfis ka uut topeltsiduriga käigukasti, mis suudab üleminekuid teostada vaid 30 millisekundi jooksul. Esimesena paigaldatakse sellised sõlmed superautole Koenigsegg CCX.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles