Euronics: massilist kaupluste sulgemist ei tule

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euronicsi kauplus Pärnus.
Euronicsi kauplus Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Euronicsi, Plussmiinuse ja Mediapointi kauplusi haldav
Sandman Grupp plaanib lähiajal sulgeda Tallinnas asuva Sikupilli Euronicsi kaupluse. Kuigi Sikupillis on läinud kehvasti, ei ole firma tegevjuhi Martin Pedai sõnul oodata poodide massilist sulgemist.

Pedai sõnul on just Sikupilli piirkonna külastatavus ja käidavus mingil põhjusel kõvasti langenud ning see mõjutanud ka kaupluse müügitulemusi. Kuna kauplustel on mõtet ikka kohas, kus on inimesi ja kõrge külastatavus, tuleb Sikupilli Euronics mingi hetk sulgeda, rääkis firmajuht Tarbija24.ee`le.

Enamikule kaupluse töötajatest leiatkse Pedai lubaduse järgi rakendus tesites Euronicsi kauplustes. «Tallinnas on meil poode palju ja suurema osa seltskonnast saame teiste poodide vahel kenasti ära jagada. Võib-olla üks väike protsent on selliseid, kellest me peame kahjuks loobuma, aga loobumine toimub sõbralikult. Kõik kompensatsioonid saab makstud.»

Küsimusele, kas lähiajal võib Sandman sulgeda veel vähemtasuvaid kauplusi, vastas firmajuht eitavalt. «Mass-sulgemist kindlasti ei tule.»

«Ka see majanduslangus on oma alguse ja lõpuga, ehk tuleb ikka uus tõusulaine ja hakata siis uuesti poode püsti ehitama on tunduvalt kallim,» lausus Pedai ja lisas, et kaupluste sulgemine on viimane samm, enne seda saab firma tegevust mitmete muude vahenditega efektiivsemaks muuta. Saab optimeerida ladusid, personali ja rääkida rendileandjatega.

«Me ikkagi tahame kindlasti ellu jääda nendes kohtades, kus me oleme, ja soovi meil poode lihtsalt kinni panna ei ole. Oleme aastaid piirist-piirini elektroonikakaubandust teinud ja oleme ka maapiirkondades tükk aega võtmetegijad olnud.»

Odavamate ja nii-öelda no name toodete sissetoomist vaid säästmisele mõtlevate inimeste jaoks Sandman ei kaalu.

«Eesti inimene vaatab märki. Oleme proovinud eelnevatel aastatel no-name`i pakkuda, aga kui inimene ostab, siis ta tahab kvaliteeti ja ta on valmis selle eest ka natuke rohkem maksma,» oli Pedai kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles