Jaemüüja: inimeste huvi soetada elektriauto on üllatavalt suur

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Mihkel Maripuu

Jaemüügikontserni Amserv tegevdirektori Mart Mägi sõnul on Eesti inimesed sõiduauto soetamise plaanimisel avatud uutele keskkonnasõbralikele tehnoloogiatele.

Faktum&Ariko uuringu kohaselt eelistavad 26 protsenti Eesti elanikest osta omale tulevikus hübriidsõiduki, 14 protsenti gaasi kütusena kasutava auto ja 9 protsenti elektriauto.

«Need osakaalud võivad tunduda tagasihoidlikena, kuid eelmise aasta automüügi numbreid arvestades tähendaks see näiteks üle 1500 elektriauto lisandumist Eestimaa teedele,» selgitas Mägi.

Tallinna elanikest eelistavad uuringu kohaselt auto soetamisel koguni 40 protsenti hübriidsõidukit ja 17 protsenti elektriautot.

«Keskkonnasõbralikel tehnoloogiatel põhinevate autode kasvutrendi näeme me ka oma igapäevatöös. Järjest rohkem ostavad inimesed säästlikumaid autosid ja samm-sammult kasvab hübriidautode läbimüük. Näiteks uute hübriidsõidukite osakaal on võrreldes 2007. aasta 0,4 protsendiga kasvanud tänaseks 1,1 protsendini ning diiselsõidukite osakaal 28,2 protsendilt 35,3 protsendini,» selgitas Mägi autoturu arenguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles