Ostjate nappus langetab elektriautode hinda

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex on toetanud 21 Nissan Leafi ostmist – sed­a on üle kahe korra rohkem kui konkurentidel kolme peale kokku.
Kredex on toetanud 21 Nissan Leafi ostmist – sed­a on üle kahe korra rohkem kui konkurentidel kolme peale kokku. Foto: AFP/SCANPIX

Nissan Leafi müügiedu Eestis sunnib ka Mitsubishit, Citroëni ja Peugeot’d elektriautode hinda langetama. Praegu saab soodsaima elektriauto Kredexi abil kätte 14 750 euroga.

Hinnalangus algas eelmisel nädalal, kui Silberauto kärpis Mitsubishi iMiEVi maksumuse 36 000 eurolt 29 500 euro­le. Sellele reageeris esimesena Citroën, kelle pakutav C-Zero maksab nüüd varasema 35 400 euro asemel 29 900 eurot. Arvestades, et Kredex maksab kinni kuni poole auto maksumusest, oleks iMievi ja C-Zero hind toetuse saajatele vastavalt 14 750 ja 14 950 eurot.

Peugeot’ maaletooja KW Bruun Balticu turundusjuht Kerli Maro ütles Postimehele, et nende firma plaanib samuti lähiajal iONi mudeli hinda langetada. «Praegu aga ei oska veel kindlat suurusjärku öelda, sest tehase indikatsioon pole lõplik,» lisas ta.

Kolme autotootja pea samaaegse hinnalanguse tähtsaimaks põhjuseks on Nissan Leafi müügiedu. Kredexi Postimehele edastatud informatsiooni kohaselt pole Eestis alates aprillist ühegi teise elektriauto mudeli ostmiseks neile toetuse taotlust esitatud.

Kredex on positiivseid otsuseid langetanud juba 21 Nissan Leafi ostu toetamiseks, seda on üle kahe korra rohkem kui konkurentidel siiani kolme peale kokku.

Inimeste vähest huvi elektriautode vastu tunnistas ka Citroëni piirkonnajuht Urmas Sild. «Vahetevahel käiakse küll C-Zerot uurimas, kuid reaalset ostuhuvi inimestel ei ole,» ütles ta. «Meil seisab üks aut­o juba pikemat aega salongis. Kui seda sügiseks ära ei osteta, võtame auto omakasutusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles