Eestit esindab Euroopa suurimal tehnomessil üks firma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused tehnoloogiamessiks Cebit 2009.
Ettevalmistused tehnoloogiamessiks Cebit 2009. Foto: Reuters / Scanpix
Täna avas külastajatele uksed Euroopa suurim tehnoloogiamess Cebit 2009. Innovaatilist e-riiki Eestit esindab seal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) andmetel üks firma.

EASi kommunikatsioonikoordinaator Piret Malvi sõnul ei ole Eestil sel aastal Cebitil ühisstendi ja messil peaks Eestit esindama ettevõte nimega Vepamon OÜ.

«CeBIT on ka väga suur mess, kuid paljud IT-ettevõtjad on huvi tundnud just mitmete spetsiifilisemate erialamesside vastu, kust on hõlpsam leida oma niši toodangule vastavat sihtrühma,» selgitas Malv Eesti ettevõtete vähest huvi.

Kel oleks olnud soovi end Cebitil tutvustada oleks EASist saanud ka toetust küsida. «2008. aastal avanes Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastamisel uus toetusprogramm, mille abil ettevõtjad saavad külastada just endale meelepärast messi või siis seal osaleda. See on välismessitoetus, mida saab küsida messi külastamiseks kuni 150 000 ja messil osalemiseks kuni 750 000 krooni,» rääkis Malv.

Vepamon OÜ, kes tegeleb kütusekulude jälgimiseks mõeldud elektroonikaga, Cebitil osalemiseks toetust ei küsinud ja sõitis Saksamaale oma rahadega. Investeering tasub firma esindaja sõnul kindlasti ära, sest see on suur võimalus ennast tutvustada ja rahvusvahelisi kontakte sõlmida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles