Uute autode müük on tõusuteel

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Mitsubishi I-MiEV.
Elektriauto Mitsubishi I-MiEV. Foto: Andres Haabu

2012. aasta juunis müüdi Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu andmetel 1642 uut sõiduautot, mida on kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi. Juuni rekordist, milleks on 2007. aasta 3039 sõidukit, on aga selleaastane tulemus ligi 50 protsenti väiksem.
 

Suveräänseks turuliidriks on sel aastal olnud Toyota, kes sama praktikat jätkas ka juunis, omandades 15 protsenti turust.

Teisel kohal on stabiilselt läinud aasta turuliider Škoda, kümne edukama
reas järgnevad Volkswagen, Nissan, Honda, Peugeot, Ford, Subaru, KIA ja Hyundai.

Mudelitest olid populaarseimad Eestis registreeritud sõiduautod Mitsubishi
I-MIEV 105 autoga ja Toyota Avensis 95 eksemplariga.

AMTELi pressiteate kohaselt jätkab Eesti autoturg vastupidiselt suurema osa Euroopa Liidu liikmesriikidele tõusujoonel. Kreeka, Hispaania ja Portugali kõrval langeb ka vana Euroopa - Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia uute autode müük.

AMTELi hinnangul oleks Eesti autoturu jaoks EU riikidega võrreldav stabiilne tase umbes 20 000 uut sõiduautot aastas, mis tagaks vajaduste rahuldamise autode järele ning turu normaalse taastootmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles