Kas 79. Genfi väljapanek jääb viimaseks suureks autonäituseks?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi autotootjad otsivad praegu võimalusi kriisi ajal ellu jääda, ei jää ära autotööstuse üks tähtsündmusi - Genfi autonäitus.

Samas võib kurvalt minna järgmiste autonäitustega. On isegi kostunud arvamusi, et 79. Genfi autonäitus paneb mõneks aastaks suurtele auto-show'dele punkti, vahendas Reuters.

Nissan on juba teatanud, et jätab rahanappusel vahele Detroidi ja Frankfurdi autonäitused. Samas ei paista Genfis Nissani rahamured sugugi välja - näitusel on Infiniti uued luksuslikud mudelid.

General Motorsist lahkulöömise plaane pidav ja Saksa valitsuselt töökohtade säilitamiseks miljardeid eurosid küsinud Opel tõi näitusele veidi mõistlikuma masina - hübriidi Opel Ampera.

Opeli tegevdirektor Hans Demant märkis, et nemad raha tuulde ei loobi ja tegelevad programmiga, mis tagaks Opelisse investeerijatele lõpuks ka väärilise tasu.

Selles, kas Opel järgmisel aastal Genfis taas kohal on, oli Demant kindel, kuid milline on 12 kuu pärast pilt autotööstuses, ei osanud ta arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles