Suured tehnoloogiafirmad lubavad palgata rohkem naisi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured tehnoloogiafirmad lubavad palgata rohkem naisi.
Suured tehnoloogiafirmad lubavad palgata rohkem naisi. Foto: Caro / Scanpix
Euroopa Komisjoni algatusel allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet sel nädalal dokumendi, millega lubasid kaasata IT-sektorisse enam naisi.

Samal ajal kui 2010. aastaks ennustatakse umbes 300 000 kvalifitseeritud inseneri puudujääki, on iga viie meessoost IT-spetsialisti kohta vähem kui üks naisspetsialist, kirjutas Euroopa Komisjoni uudiskiri.

ELi infoühiskonna volinik Viviane Reding märkis: «Info- ja sidetehnoloogiasektor hakkab alles praegu aru saama sellest, kuivõrd oluline on naiste kaasamine Euroopat ähvardava kvalifitseeritud töötajate puudujäägi leevendamisse. Belgia info- ja sidetehnoloogiasektor vajab täiendavalt 10 100 kvalifitseeritud töötajat, Poola 18 3000, Hispaania 41 800 ja Saksamaa koguni 87 800 uut IT-spetsialisti.»

Sel nädalal allkirjastasid viis juhtivat info- ja sidetehnoloogiaettevõtet – Alcatel-Lucent, IMEC, Orange-France Telecom Group, Microsoft ja Motorola – dokumendi «Euroopa parimate tavade juhend naiste rolli suurendamise kohta info- ja sidetehnoloogia valdkonnas».

Vastavalt kokkuleppele luuakse näiteks tütarlaste arvutiklubisid, mis võimaldaks veebilehtede loomise, muusika miksimise või võrguajakirjade kujundamise abil arendada oma IT-alaseid oskusi; laiendatakse emapuhkuseaegseid mentoriprogramme, mis aitavad naistel hoida end kursis värskeimate uudistega tehnoloogiavaldkonnas; pakutakse praktilist abi pere- ja tööelu tasakaalustamisel paindliku tööaja ja kodus töötamise võimaluse kaudu; käivitatakse naiste info- ja sidetehnoloogiafoorumid ja -võrgud, mis aitavad tööd leida ning pakuvad nõuandeid ja juhendamisvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles