Hollande: Peugeot´ koondamisplaan ei ole vastuvõetav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot
Peugeot Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ütles laupäeval, et autotootja PSA Peugeot Citroeni plaan koondada 8000 töökohta ei ole vastuvõetav ja seda tuleb muuta.

«See ei ole vastuvõetav, selle üle tuleb uusi kõnelusi pidada,»ütles Hollande usutluses telekanalitele TF1 ja France 2. «Riik ei jäta seda niisama.»

Peugeot vapustas Prantsusmaad neljapäeval teatega koondamise kohta, mis vallandas ametiühingute viha ja tõi välja riigi konkurentsiprobleemid.

Hollande valiti mais presidendiks tänu tema lubadusele, et suunab majanduse jälle õigele kursile, keskendudes kärbete asemel majanduskasvule.

Prantsuse suurim ja Euroopa suuruselt teine autotootja PSA teatas, et lõpetab tootmise ajaloolises Aulnay tehases Pariisist põhjas, kus töötab 3000 inimest, ning 1400 inimest koondatakse Rennes'i tehasest. Lisaks koondatakse kogu firmas veel 3600 töökohta.

2011. aasta lõpus andis firma Prantsusmaal tööd 100 000 inimesele.

Peugeot teatas, et Euroopa turg kahaneb tänavu prognooside kohaselt kaheksa protsenti ja ettevõte peab sellega kohanema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles