Pildigalerii: vanad Rolls-Royce'id Eestimaal

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolls Royce.
Rolls Royce. Foto: whatcar.ee

Möödunud nädalal väisas Eestit maailma vanim Rolls Royce'i omanike klubi «Ghost 20 Club». 1949. aastal asutatud klubi peab oma ülesandeks enne 1940. aastat valmistatud Rollside säilitamise, taastamise ja tutvustamise, kirjutab Whatcar?.

Ringsõit algas Taanist ning läbis enne Eestit veel Rootsit ja Lätit, lõpp aga toimub tuleva nädala algul suure pidulikkusega Helsingis.

Enam kui 70-aastaste autode (kellest vanim tähistab sel aastal oma 99. sünnipäeva) juures said asjast huvitatud uurida nii mitmesuguseid tehnikalahendusi (olgu kas või öeldud, et esipidurid kuulusid 20. aastate algul auto lisavarustuse hulka) kui omapäraseid kerekujundusi. Tollal valmistas autotootja üldiselt vaid veermiku ja jõuallika, kere ehitasid aga tõllatöökodadest arenenud kerefirmad. Imestada võis autode detailitäpsuse ja valmistamise kvaliteedi üle.

Pildigaleriid võib näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles