Kredex hakkab toetama ka hübriidautode ostmist

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo V60 pistikhübriid töötab diiselmootori toel.
Volvo V60 pistikhübriid töötab diiselmootori toel. Foto: SCANPIX

Valitsuse homse istungi päevakorras on punkt Mitsubishi Corporationiga sõlmitud kasutamata saastekvoodi müügilepingu muutmiseks.

Sellest tulenevalt pikeneb elektriautode toetusskeem kuni 2014. aasta lõpuni ning toetatavasse mudelivalikusse lisatakse elektripistikust laetavad hübriidautod.

Täpsemad tingimused kehtestab majandus- ja kommunikatsiooniminister määrusega. Pärast korralduse muutmist allkirjastab kokkuleppe muudatused keskkonnaminister.

Elektriautode ostuks saab toetust taotleda juba alates eelmise aasta 18. juulist ja esialgu plaaniti toetust jagada kuni 2012. aasta lõpuni hinnanguliselt kuni 500 elektriauto ostmiseks.

Vabariigi Valitsus sõlmis Mitsubishi Corporationiga lepingu 10 miljoni AAU ulatuses saastekvoodi müügiks, et algatada Eesti elektromobiilsuse programm.

Programm koosneb kolmest osast: sotsiaalministeeriumi poolt võeti näidiskasutusse 500 Mitsubishi iMiev elektriautot, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt töötati välja toetusskeem eraisikutele elektriautode ostu toetamiseks ning rajatakse kogu riiki kattev elektriautode laadimistaristu. Kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt 31. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles