Kia esindussedaan saab nimeks Quoris

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kia Quoris.
Kia Quoris. Foto: insideline.com

Kia alustas mais kodumaal uue esindussedaani K9 müüki, ülejäänud maailm võib sedaani oodata aasta lõpus nime Quoris all, kirjutab Whatcar?.

Lõuna-Korea autotootja sõnul tuleneb Quoris nimi ingliskeelsetest sõnadest core (tuum) ja quality (kvaliteet). Quoris on 5090 millimeetrit pikk, 1900 millimeetrit lai ja 1490 millimeetrit kõrge, telgede vaheks teatatakse 3045 millimeetrit.

Väljaspool kodumaad on sedaan esialgu saadaval 290-hobujõulise 3,8-liitrise V6 mootoriga, mis on ühendatud 8-käigulise automaatkastiga. Järgmisel aastal lisandub sellele sama jõuallika 334-hobujõuline versioon.

Kuna tegu on Kia esindussedaaniga, on Quoris saanud rikkaliku varustuse. Sinna kuuluvad LED-tuled, sõidurea hoiatussüsteem, adaptiivne tempomaat, 4 parkimiskaamerat, 17 kõlariga Harman Kardoni audiosüsteem ja palju muud kasulikku.

Koreas algab K9 hind 35 500 eurost, kalleim versioon maksab 57 900 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles