Kolmeukseline Hyundai i20 tuleb Getzi asemele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai i20.
Hyundai i20. Foto: Reuters / Scanpix

Genfi autonäitusel esiltes Huindai uut kolmeukselist luukpära i20, mis vahetab välja juba vananenud Hyundai Getzi.



Kompaktauto teljevaheks teatatakse 2 525 millimeetrit. Viieukselisest modifikatsioonist on väiksem auto kergem vaid 10 kilogrammi võrra, disaini poolest aga sarnanevad nad teineteisega nagu kaks tilka vett, kirjutab

Autonet.ee

.

Uue Hyundai ostjatele pakutakse valida seitsme erineva jõuallika vahel, osa neist töötab bensiinil, osa diislikütusel. Kõik mootorid vastavad Euro 4 heitmenormidele, seega midagi eriliselt eesrindlikku siit leida pole.

Kõige ökonoomsem ja ühtlasi ka keskkonnasõbralikum neist on 1,2-liitrise töömahuga jõuallikas, mille keskmiseks kütusekuluks lubatakse 5,2 liitrit saja kilomeetri kohta ning süsinikdioksiidi emissiooniks 124 grammi kilomeetri kohta. Võimsust on sel 78 hobujõu jagu.

Hyundai pressiteate kohaselt on uus väikeauto mõeldud noortele, veel ilma lasteta perekondadele. Auto müüki alustatakse selle aasta teises kvartalis ning selle hind jääb viieukselise omast soodsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles