Uus arvuti ei tarbi ooterežiimil energiat

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens Computers esitles 6. märtsil Hannoveris toimunud tehnoloogiamessil Cebit 2009 maailma esimest arvutit, mis ei tarbi väljalülitatuna ega ooterežiimil olles üldse energiat.



Uued arvutid jõuavad Eestis müügile juulis ja hakkavad maksma ligikaudu 8000 krooni, teatas firma.

Fujitsu Siemens Computers Eesti müügijuhi Antti Vari kinnitusel aitab uus tehnoloogia säästa energiat, hoida kokku raha ning kaitsta ka keskkonda.

Uutel arvutitel on ka 89-protsendilise efektiivsusega toitesüsteem, mis vastab selle aasta algul kehtima hakanud Energy Star 5.0 nõudmistele. Vari sõnul on arvutis halogeenivabad emaplaadid, monitori väljundi lülitusfunktsioon, uued energiasäästlikud Inteli protsessorid ning kogu tootmisprotsessis on kasutatud keskkonnasõbralikke materjale.

Ooterežiimil nullvatise energiatarbimise funktsiooni kasutatakse alates 2009. aasta suvest kahel arvutimudelil, milleks on Esprimo E7935 0-Watt ja ESPRIMO P7935 0-Watt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles