Smart Forfour on surnud, elagu Smart Fortwo+2!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart Fortwo.
Smart Fortwo. Foto: Smart

Tundub, et nimelisa «+2» hakkab viimasel ajal moodi minema. Nissan Qashqai järel on ka Smart kaalumas sama kombinatsiooni kasutuselevőttu oma kahekohalise Smart Fortwo juures.


Mőistagi on olulisemaks muutuseks masina juures kahe istekoha lisandumine, mitte nimi ise. Seda kummalisem tundub asjaolu, et eksisteerib ka selline mudel nagu Smart Forfour, ehk siis juba sünni poolest neljakohaliseks loodud sőiduvahend, kirjutab

Autonet.ee

.

Tõsi, selle müüginumbreid ei saanud kuidagi hiilgavaks nimetada ning 2006. aastal ehk siis kaks aastat hiljem vőeti see tootmisest maha. Veel hullemini aga läks Smardil rotsteri projektiga, mis ostus nii läbikukkunuks, et isegi őigused sellele otsustati kiiremas korras maha müüa.

Smart Fortwo aga on viimastel aastatel pidevalt austajaid juurde saanud. Isegi meie teedel liiguvad mőned sellenimelised ümmargused sõidukid. Veel käimasoleval Genfi autonäitusel demonstreeriti ka mudeli elektrilist modifikatsiooni. Nüüd siis kaalutakse neljakohalist mudelit.

Uus Smart ehitatakse Fortwo pikendatud pőhjale ning tagaveolisena. Mootorivaliku kohta pole praegu veel mingi selgust, kuid väidetavalt peaks see laiema klientuuri ligitõmbamiseks tulema üsna suur, alates traditsioonilistest sisepõlemismootoritest ning lõpetades hübriidide ja elektriga.

Oletatakse, et auto ilmumisaeg vőiks jääda aastasse 2012, kuid ka siin mingeid täpsemaid andmeid keegi välja öelnud veel pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles