Britid tegid ökonoomse sportauto

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trident Iceni Grand Tourer.
Trident Iceni Grand Tourer. Foto: whatcar.ee

Norwichis asuv Trident Performance Vehicles ei ole just kõige tavalisem autotootja ja selle uus Iceni Grand Tourer traditsiooniline sportauto. Lisaks huvitavale välimusele on Iceni Grand Tourer saanud ka 6,6-liitrise V8 diiselmootori, kirjutab Whatcar?.

Jõuallikas arendab 430 hobujõudu ja 1287 Nm. Kui sellest ei piisa, on saadaval ka pakett, mis tõstab need numbrid 660 hobujõu ja 1422 Nm-ni. Kiirendus 0-100 km/h võtab autotootja sõnul 3,7 sekundit ja tippkiiruseks lubatakse ligi 320 km/h.

Briti autotootja sõnul on Iceni Grand Tourer väga ökonoomne auto. Stabiilselt 113 km/h sõites on keskmiseks kütusekuluks 4,1 l/100km ja paagitäis võimaldaks sõita kuni 3218 kilomeetrit.

«Oleme väga uhked, et osaleme Salon Privél, mis see aasta on tõeliseks pidustuseks kõikidele Briti ja kodusvalminud talentidele – midagi, mida me tunneme väga tugevalt Tridenti puhul. Ühtlasi on see kohaks, kus sport- ja superautod lähevad müügiks ja ootame juba Iceni uus tellimusi sel septembril,» teatas Tridenti sportautode tegevdirektor Phillip Bevan.

Tava Iceni edasiarendus ametlik esmaesitlus toimub septembri alguses Lääne-Londonis Salon Privé näitusel. Suurbritannias algavad hinnad alates 94 900 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles