Londoni autonäitus vandus majandusraskustele alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud mullu juulis Londonis toimunud autonäitusel.
Pilt on tehtud mullu juulis Londonis toimunud autonäitusel. Foto: Mavrixphoto / Scanpix

Järgmisel aastal Suurbritannia pealinnas Londonis toimuma pidanud autonäitus jääb majandusraskuste tõttu ära.

«Majanduslangus ja ennenägematute väljakutsetega silmitsi seisev tööstus nii Suurbritannias kui ka maailmas on teinud võimatuks 2010. aasta näitusel osalejatel sellele pühenduda,» vahendab Bloomberg Suurbritannia autotootjate ja - müüjate liidu avaldust.

Liidu juhi Paul Everitti sõnul on näituse külastajate arv kasvanud ja selle korraldamisest loobumise otsus oli «erakordselt raske». Otsus tehti pärast läbirääkimisi autotööstuse esindajatega.

Briti autotootjate liit survestab valitsust autotootjaid toetama, soodustades muu hulgas vanade autode vahetamist uute vastu. Nõudluse vähenemisele reageerides on Briti autotootjad vähendanud tootmist.

Volkswagen teatas jaanuaris, et peatab seitsmeks nädalaks Bentley luksusautode tootmise Crewe tehases. Nissan koondab 1200 töökohta Sunderlandi tehases, Honda peatas ajutiselt Swindoni tehase töö. Bayerische Motoren Werk on vähendanud vahetusi ja koondanud 850 töökohta oma Oxfordis asuvas Mini tehases.

Jaguare ja Land Rovereid tootev Tata Motors on ajutiselt kärpinud töötajate arvu ning on leppinud töötajatega kokku toodangu vähendamises, et vältida koondamisi.


Esimene autonäitus peeti Londonis 1903. aastal ja üritus kolis taas Suurbritannia pealinna 2006. aastal. Vahepeal oli seda peetud paarkümmend aastat Birminghammis.

Lotuse ja Bentley tootjad olid nende seas, kes mullusel näitusel tutvustasid oma uusi mudeleid. Üritus hõlmas endas nii vahuveinibaari kui ka tuntud ansamblite Deep Purple ja Meat Loafi esinemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles