Peugeot esitleb Pariisis 40 uut idee- ja seeriaautot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma autotööstuse ühel võtmeüritusel, septembri lõpus algaval Pariisi autonäitusel, näevad külastajad Peugeot uusi mudeleid alates Onyx ideeautost kuni kümne erineva uue Peugeot 208 versioonini.

Autotootja esitleb kokku kümmet erinevat Peugeot 208-t, seeriamudeliteks on muuhulgas saanud alles Genfi autonäitusel veel ideeautodena väljas olnud 208XY ja 208GTi.

Veel tutvustab Peugeot uuenenud kompaktset sportkupee RCZ mudelit, mis jõuab uue aasta alguses ka Eestisse. Samuti esitletaks RCZ mudelist väljakasvanud ideeautot RCZ R, millel on 1,6 liitrine 260 hobujõuline THP bensiinimootor ja millest tõotab kujuneda Peugeot ajaloo võimsaim seeriamudel.

2013. aasta alguses Eesti turule jõudva  Peugeot 301 näol peaks olema tegu ökonoomse pereautoga, crossover-linnaauto 2008 Concept on aga järjeks Pekingi autonäitusel esitletud Urban Crossover Concept-ile.

Üks huvitavamaid Peugeot  väljapanekuid on kahtlemata aga uus superauto Onyx. Sellel on jõuline välimus, süsinikraamile on kinnitatud 600 hj 3-liitrine V8 HDi hübriidmootor, mis asub taga keskel ning käigukast on 6-käiguline järjestlülitusega. Huvitava faktina võib välja tuua selle, et superauto armatuurlaud ja keskkonsool on valmistatud «Newspaper Wood»-ist ehk kokkupressitud vanadest ajalehtedest.

Samuti esitletakse Pariisis suurejoonelisel näitusel mudeleid 208 Type R5 ja kolme Hybrid4 mudelit 508 RXH, 508 HYbrid4 ja 3008 HYbrid4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles