Swedbank: firmad vormistavad autosid ümber eraisikutele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Inimesed on hakanud autosid harvemini vahetama ning eelistavad odavamaid ja kasutatud sõidukeid, äriettevõtted on aga asunud oma sõiduautosid kulude säästmiseks eraisikutele ümber vormistama.


Swedbanki liisingu divisjoni direktori Gunnar Toomemetsa sõnul on majanduslangus puudutanud otseselt ka liisinguturul toimuvat. Esmaregistreeritud sõidukite arv on langenud üle 60 protsendi.

«Uue auto soetamise asemel eelistavad inimesed praegu pigem pikendada olemasolevat lepingut. Ka ärikliendid püüavad kulusid kokku hoida ja üks suund selleks on autoparkide vähendamine, mis on tingitud ka uuest erisoodustuse maksumäärast,» rääkis Toomemets.

Samuti märkis ta ära uue tendentsi, et äriettevõtted vormistavad oma sõiduautod eraisikutele ümber. «Selleks, et ei peaks pidama sõidupäevikuid, et ei peaks suuremat maksumäära maksma, siis pigem vormistatakse ettevõtte nimelt need lepingud töötajatele ümber,» selgitas ta.

Kui veel 2007. aastal oli paljude pea viieks aastaks sõlmitud liisingulepingute tegelik pikkus Toomemetsa sõnul kaks aastat ehk siis selle aja möödudes vahetati auto uuema vastu välja, siis nüüd lepingud pikenevad.

«Klient ei osta täna uut autot, ta ei julge võib-olla võtta seda kohustust, vaid ta pigem sõidab olemasoleva autoga edasi ja omab oma liisingulepingut edasi või siis laseb seda pikendada. See trend on sama nii eraisikul kui ka äriettevõtetel, siin ei ole vahet, » rääkis Toomemets. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles