Google on täna ehitud pokudega

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google.ee avaaken 21. septembril
Google.ee avaaken 21. septembril Foto: Internet

Otsingumootori Google.ee avaaken on täna kaunistatud pokude pildiga, tähistades sellega lastekirjaniku ja kunstniku Edgar Valteri 83. sünniaastapäeva.

Edgar Valter (21. september 1929 – 4. märts 2006) on illustreerinud selliseid tegelaskujusid nagu Krõll, naksitrallid, Sipsik ja Kunksmoor, samuti on tema loodud tegelased pokud – Võrumaa loodusele omased mättad.

1994. aastal ilmunud «Pokuraamat» oli Edgar Valteri esimene enda kirjutatud ja joonistatud lasteraamat. Järjena ilmusid sellele teosele «Pokuaabits» ja «Pokulood». Praegu tegutseb Urvaste vallas Valteri endises elukohas Pokumaa.

Edgar Valter sündis Tallinnas kaheksalapselise pere neljanda lapsena ja lõpetas 1945. aastal Tallinna 17. mittetäieliku keskkooli. Aastast 1950 oli ta vabakutseline kunstnik. Viimased poolteist aastakümmet elas Edgar Valter alaliselt Võrumaal Urvaste vallas Pöörismäe talus. Valter suri 4. märtsil 2006 ja urn tema põrmuga on maetud Tallinna Metsakalmistule.

Vabakutselise kunstnikuna illustreeris ta umbes 250 raamatut, enamik neist lasteraamatud. Tema karikatuure on avaldanud paljud ajakirjad ja ajalehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles