Neti otsingule lisandus soovitusfunktsioon

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elion

Neti otsingule lisandus soovitusfunktsioon, mis võimaldab infot kiiremini leida. Nüüdsest on võimalik vaid otsingulahtrit kasutades teada saada, mis on täpne kellaaeg ja valuutakurss, tõlkida sõnu ning teha arvutustehteid.


«Soovitaja võimaldab oluliselt kiiremini leida huvipakkuva info ja võimaldab väga mugavalt teada saada täpse kellaaja, valuutakursid, tõlkida sõnu ja teha arvutustehteid,» loetles Elioni sisuteenuste juht Paul Lilje ettevõtte pressiteates soovitusfunktsiooni võimalusi.

Kirjutades Neti otsinguribale vaid sõna esimesed tähed, avaneb nimekiri sama tüvega veebilehtede aadressidest või Neti kataloogipuus asuvatest märksõnadest.

Soovitaja tõlgib enamlevinud sõnad automaatselt eesti keelest inglise keelde ja vastupidi. Huvipakkuva märksõna kohta leiab kiiresti ingliskeelse artikli Wikipediast, valides otsinguriba kõrval olevast menüüst otsingumootoriks Wikipedia.

Mugavate lisafunktsioonidena näitab soovitaja ka täpset aega, kui sisestada otsinguribale sõna «kell» või «aeg». Valuutakursside teadasaamiseks tuleb kasutada sõna «valuuta» või «valuutakursid», arvutuste aluseks on Eesti Panga ametlikud kursid.

Kui kalkulaatorit pole käepärast, saab kiired arvutused teha Neti soovitusfunktsiooni abil, mis võimaldab liitmis-, lahutamis-, korrutamis-, jagamis- ja isegi lihtsamaid trigonomeetria tehteid.

Uue funktsiooni väljaarendamine võttis kokku kolm kuud, kuid soovitaja tulemuste parandamine on pidev protsess.

Soovitusfunktsiooni idee pärineb mujalt maailmast, kus juba paar aastat tagasi võeti uuemates brauserites kasutusele AJAX tehnoloogia, mis võimaldas pakkuda esimesi «autocomplete» ja «suggest» funktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles