Volkswageni kontsern loobus hagist Suzuki vastu

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suzuki ja Volkswageni logod.
Suzuki ja Volkswageni logod. Foto: SCANPIX

Volkswageni kontsern teatas, et lõpetatakse kohtutee käimine Suzukiga. Sellega lõppeb 2004. aastast alganud kohtusaaga GTi lisanime üle, kirjutab Whatcar?.

Teatavasti valmistas Saksamaa autotootjale muret Suzuki Swift GTi mudelinime, mis ettevõtte arvates võib potentsiaalselt tekitada segadust klientide seas. Sellegipoolest oli Suzuki saanud juba 2003. aastal OHIM poolt loa kasutada GTi (tähele tuleb panna väikese i kasutamist) lisanime seni kuni see on seotud Swift mudelinimega.

Märtsis jõudis Euroopa Liidu Üldkohus otsusele, mis langes Suzuki kasuks ja nõustus varasema OHIM seisukohaga, et igasugune sarnasus langeb ära Swift mudelinime kasutamisega.
Volkswageni kontsern kaalus tükk aega otsust edasi kaevata, kuid nüüd on autotootja pressiesindaja kinnitanud, et loobutakse hagist.

Sellega aga ei lõppe tüli kahe autotootja vahel, sest probleemiks on ka 2009. aasta detsembris sõlmitud kokkuleppe, millega Volkswagen sai enda omandusse 19,9 protsenti Suzuki aktsiatest. Nende aktsiate väärtust ei hinnatud mitte aga rahas, vaid teadmistes.

Volkswagen lubas selle osaluse eest pühendada Suzuki insenerid oma kõige sügavamatesse tehnoloogilistesse saladustesse. Paraku seda ei ole juhtunud ja Suzuki presidendi, Osamu Suzuki, sõnul tegutseb ettevõte selle nimel, et naasta kaheaastase tagusesse seisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles