Toyota kompaktklassi universaal on tagasi

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Toyota Auris.
Uus Toyota Auris. Foto: whatcar.ee

Kuus aastat tagasi, kui Toyota Corollal täitus 40 eluaastat, otsustas Jaapani autotootja tähistada seda eurooplaste jaoks üsna arusaamatul moel: siinmail ülipopulaarne viieukseline Corolla nimetati Auriseks ja samuti väga menukas universaalkerega Corolla kaotati sootuks, kirjutab Whatcar?.

Pildid uuest Toyota Aurisest avaldas Toyota mõne nädala eest ning teatas, et maailmadebüüt saab toimuma Pariisis. Suur oli aga autoajakirjanike üllatus, kui nad Toyota stendi kõige atraktiivsemalt poodiumilt avastasid eest mitte tavapärase viieukselise Aurise, vaid hoopis universaalkerega Auris Touring Sporti.

Toyota kompaktklassi universaal on tagasi! Ja vähe sellest, tegemist on ka maailma esimese selle segmendi universaaliga, millel saab olema hübriidjõuallikas.

Nii viieukselist, kui universaalkerega Aurist hakatakse tootma Inglismaal, viimast universaalkerega Corollat toodeti teadupoolest Türgis.

Lisaks esitles Toyota ka uuenenud Versot, mille esiosa kujustus on sarnane uuele Aurisele, lisandunud on mitmeid uusi kroomdetaile, mootoreid timmitud säästlikemateks jne.

Rohkem pilte autost näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles