GTA Spano - uus superauto

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GTA Motors

Läinud kuu viimasel päeval viidi Hispaanias Valencias läbi uue superauto esitlus - tegemist oli GTA Motorsi sõidukiga, mille väljatöötamisele kulus ligi kolm aastat.



Kokku peaks teedele jõudma 99 eksemplari Spano-nimelist sõidukit, kirjutab

Autonet.ee

. Neist 15 on juba ette tellitud ning esimene eksemplar saadetakse lähiajal Hiinasse.

Ettevõte on seni leidnud edasimüüjaid Araabia Ühendemiraatidest, USAst, Saksamaalt ja Venemaalt.

Masin ehitatakse peamiselt süsinikplastist ja titaanist. Kere sai nii jäik, et ületab analoogsete superautode vastavaid näitajaid kuni neli korda. Jõuallikaks valiti 8,3-liitrise kubatuuriga V10 bensiinimootor, mille võimsuseks lubatakse 780 hobujõudu ning pöördemomendiks 920 Nm.

Masina teine versioon töötab bioetanoolil ning on 60 hobujõu võrra võimsam. Käiguvahetuse eest hoolitseb seitsmeastmeline järjestikuline käigukast.

Hispaanlaste sõnul suudab uus superauto oma 1 350 kilogrammi juures paigalt sajani kiirendada kõigest 2,9 sekundiga, tippkiiruseks lubatakse 350 km/h.

Klaasist katusega sportliku sõiduvahendi pidurisüsteem osteti AP Racingult ning sealsetes sadulates on kuus silindrit. Süsinikkeraamiliste ketaste diameetriks öeldakse 380 millimeetrit.

Esimesele paigaldatakse 19- ning tagumisele 20-tollised just sellele sõidukile disainitud kergsulamist valuveljed. Rehvitarnija on Pirelli. Madala sportauto kliirensit on võimalik aukude ja nn. lamavate politseinike ületamiseks kuni 80 millimeetri võrra kergitada.

Auto hinnaks kujuneb ümmarguselt 8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles