BMW panustab väiksematele mootoritele

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

BMW-s käib täie hooga väikeste mootorite arendamine - kinnitamata andmetel tahetakse 1. ja 3. seeria masinatel täielikult loobuda 218- kuni 272-hobujõuliste kuuesilindriliste mootorite kasutamisest.


Autotööstuse viimaste suundumuste kohaselt loobutakse üha sagedamini suure töömahuga mootoritest ning asendatakse need väiksematega, kuid ühel või teisel moel ülelaadimisega jõuallikatega. Heaks näiteks on siin Audi ja Mercedes, nüüd siis ka BMW, kirjutab

Autonet.ee

.

Viimase kuuesilindriliste mootorite asemel peaksid tootmisse ilmuma kolme- ja neljasilindrilised. Olenevalt töömahust peaksid kolmesilindriliste bensiinimootorite võimsused jääma vahemikku 163 kuni 240 hobujõudu, neljasilindrilistel aga 272 ja 320 vahele.

Loomulikult ei loobu BMW kuuesilindrilistest jõuallikatest täiesti, kuid neid hakatakse pakkuma vaid suurematele mudelitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles