Škoda ehitab viieukselist «kupeed»

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Škoda

Volkswageni kontserni kuuluva Tšehhi ettevőtte Škoda lähiaastate tegevusplaani kuulub viie kuni seitsme uue mudeli turuletoomine.


Põhiliseks uudiseks on vahest uue golf-klassi viieukselise «kupee» valmimine, mille projekti on Škoda juhtkond juba heaks kiitnud, kirjutab

Autonet.ee

.

Praegu tegelevad disainerid täismõõtmetes maketi valmistamisega, kirjutab Briti väljaanne Autocar viitega tundmatuks jääda soovivale allikale.

Viieukseline «kupee» ehitatakse Škoda Octavia moderniseeritud pőhjale, mootorivalikusse nähakse ette mitmeid vabalt hingavaid ja ülelaadimisega ottomootoreid. Loomulikult ei minda mööda ka topeltsiduritega DSG-käigukastidest.

Kőnealuse masina nišš positsioneeritakse järgmise pőlvkonna Škoda Fabia ja Octavia vahele, valmimist on oodata 2012. vői 2013. aastal.

Kuna samal ajal valmib emafirmas kompaktne Volkswagen up!, siis midagi analoogset tuleb ka tšehhide mudelivalikusse. Kolme- ja viieukseliste autode mootorid on töömahuga vahemikus 1,0 - 1,2 liitrit ning vajavad töötamiseks bensiini. Neid hakatakse koostama juba 2011. aastal Slovakkias. Pakutakse, et masina hinnaks kujuneb 7 300 eurot.

Lisaks töötatakse Škodas ühe eriti odava mudeli kallal, mida aga suure tőenäosusega Euroopas müüma ei hakata. Selle Octavia pőhjale ehitatava masina pőhiturud saavad olema Hiina ja India.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles