Ametlikult kinnitatud: Samsung kutsub plahvatavate akude tõttu uue tipptelefoni turult tagasi

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud Galaxy Note 7
Plahvatanud Galaxy Note 7 Foto: Gizmodo

Lõuna-Koera tehnoloogiagigant Samsung peatas oma uue tipptelefoni Note 7 turuletuleku seoses mitmes riigis ilmsiks tulnud probleemiga – laadimise käigus plahvatavate akudega.

Samsungi teatel kutsutakse kõik seni laiali saadetud seadmed üle maailma tagasi ning võtab vähemalt kaks nädalat aega, enne kui suudetakse valmis seada esimesed asendustelefonid, vahendab BBC.

Tegemist on enneolematu sammuga, mil üks seade kutsutakse tagasi juba enne selle müügile jõudmist.

The Verge'i andmeil on telefon juba mitmel pool maailmas klientideni jõudnud - näiteks USAs Verizon Wireless ja Lõuna-Korea klientideni. Väidetavalt on edastatud ka Suurbritannia telefonimüüjatele taotlus telefonimüük külmutada.

Eesti aja järgi täna lõuna paiku esitas Samsung ka ametliku avalduse, milles teatas, et on probleemi akudes tuvastanud ning Galaxy Note 7 müügi peatanud.

«Kõigil juba seadme soetanud klientidel vahetame nende seadme välja lähinädalatel,» teatas Samsung.

Riistvaraprobleemidega on ettevõtte teatel siiski vaid 0,1 protsenti juba müügile jõudnud telefonidest. Seni on tuvastatud täpsemalt 35 aku plahvatamise juhtu. Seda mudelit on jõutud toota 2,5 miljonit ühikut ning klientideni on jõudnud neist miljon.

Nädala algul teatas ettevõte, et seadme lansseerimine on edasi lükatud täiendava testimisvajaduse tõttu. Loe sellekohast uudist siit.

Algselt pidi seade Eestis müügile jõudma 19. augustil, kuid siis lükati see edasi 16. septembrile erakordselt suurest nõudlusest tingitud laovarude tagamise vajaduse põhjendusel.

Lõuna-Korea kohalikud meediaväljaanded on teatanud, et mõnel kuu alguses Galaxy Note 7 omanikuks saanud kasutajatel on plahvatanud seadme akud.

Samsungi eelmist lippulaeva Galaxy S7-t on tabanud kogu maailmas tohutu müügiedu, selle eelkäijal S6-l esinesid aga samuti tarneprobleemid ja seetõttu ei osutunud selle müük niivõrd edukaks.

Selle puutepliiatsiga varustatud Note 7 telefoni peamiseks uuenduseks võrreldes eelkäijatega on silmaiiriseskanneri kasutuselevõtt seadme lukustusest vabastamiseks ja teatud kaustadele ligipääsemiseks.

Galaxy Note 7 soovituslik hind Eestis saab olema 869 eurot. Ennustuste kohaselt loodab Samsung seadet müüa 18 miljonit tükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles