ID-kriisi lahendamise avalikustatud kulud küündivad juba nelja miljonini

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RIA peadirektor Taimar Peterkop
RIA peadirektor Taimar Peterkop Foto: Tairo Lutter

Tänaseks on selgunud, et ainuüksi riigi infosüsteemi ameti (RIA) otsesed kulud ID-kaardi kriisi lahendamisel ulatusid 1,8 miljoni euroni ning teist samapalju kulus politsei- ja piirivalveametil (PPA).

Kui Postimees kirjutas märtsi alguses, et RIA räägib ID-kaardi kriisi lahendamisele läinud kulude puhul seitsmekohalisest numbrist ning PPA oma kulusid toona veel avalikustada ei soovinud, siis nüüdseks on selgunud, et kahe ameti peale on kriisi lahendamisele läinud juba julgelt nelja miljoni euroni küündiv summa.

«Ma nüüd peast ütlen, aga otsesed kulud, mida meie oleme läinud valitsusest küsima, on suurusjärgus 1,8 miljonit eurot,» rääkis RIA peadirektor Taimar Peterkop eile uudistesaatele «Aktuaalne kaamera. Nädal,» vahendab ERRi uudisteportaal. Peterkop rõhutas, et kaudseid kulusid on palju rohkem ja paljud ettevõtted pole töö ja aitamise eest raha küsinud. 

Veel ettevaatlikum on kulude hindamisel PPA, kes praegu märgib, et nad saavad välja öelda vaid suurusjärku ning see jääb umbes samasse vahemikku, mis on RIA poolt välja öeldud. «Aga see on esialgne hinnang,» sõnas PPA identiteedi ja staatuse büroo nõunik-ekspert Kaija Kirch.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles