Müller: Eestis peaks saama äri teha ilma siinsete pankadeta

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Müller
Madis Müller Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti panga asepresidendi Madis Mülleri hinnangul võiksid siinsed seadused muutuda selles suunas, et välismaalased saaksid Eestis elamise ja äri ajamisega hakkama ka siinsetes kommertspankades kontosid omamata.

«Peaksime tegema lihtsaks selle, et ongi võimalik Eestis asju ajada ka mõne teise riigi pangakontoga. Võib-olla see on keerulisem klientide puhul, kes tulevad väljastpoolt Euroopat, ent peaksime leidma võimalusi mitte eeldada, et Eestis äri tegemiseks, siin elamiseks ja ka siia investeerimiseks on üldse vaja ilmtingimata kontot mõnes Eesti pangas,» ütles Madis Müller Kuku raadio saates Restart.

Eriti võiks sellist asjade käiku tema hinnangul soodustada siis, kui e-residendid ja teised välismaalased ning ettevõtted Eestiga väga tihedalt seotud ei ole ja siin sageli äri ei aja.

Postimees kirjutas reedel, et Eesti pangad on rahapesu hirmus karmistanud oluliselt välismaalastele pangakontode avamist ning sellest tulenevalt on Eestis leitud viisid, kuidas ettevõtteid asutada ilma Eesti pangakontodeta. Eesti e-residendid kasutavad aga juba oma ettevõtete raha liigutamiseks juba praegu ligi 50-70 protsendi ulatuses välismaiseid makseteenuseid.

«Restart» on telekomiettevõtte Telia (Restart oli selle ettevõte kunagise kohviku nimi)tellimusel reedeti Kuku raadio eetrisse minev saade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles