Taanlased said maha oma superautoga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zenvo Automotive

Taani firma Zenvo Automotive avaldas üksikasjaliku teabe oma esimesest projektist - superautost ST1, mille väljatöötamise nimel on neli viimast aastat kõvasti vaeva nähtud.


Pikaaegse töö tulemus on igal juhul väärikas, näiteks mootori võimsus ületab 103 hobujõu võrra ühe võimsama ja mainekama Bugatti Veyroni oma, vahendab

Autonet.ee

Lenta.ru'd.


Auto dünaamilised omadused aga lubaksid gaasipedaal põhjas terve Taani riigi läbida vaid 18 minuti jooksul.

Jõuallika maksimaalne pöördemoment on samuti kohane - 1 430 Nm. Paigalt sajani suudab see sprintida täpselt kolme sekundiga, tippkiirus on elektrooniliselt 375 km/h juures piiratud.

Võimsuse ja kaalu suhe on samuti päris hea: 802 hobujõudu tonni kohta. Muljetavaldavad parameetrid saadakse hoolimata tagaveost ja kuuekäigulisest manuaalkastist. Jõuallikaks on autol kompressori ja turbiiniga varustatud seitsmeliitrise töömahuga V8.

Veel tasuks ära märkida, et masinale paigaldatakse reguleeritav vedrustus, mis võimaldab vajadusel muuta kliirensit 45 millimeetri ulatuses. Maksimaalne vahe auto põhja ja tee vahel on 150 millimeetrit.

Pidurisüsteemi kuuluvad 380-millimeetrise diameetriga kettad esi- ja 355-millimeetrised tagateljel.

Erinevalt paljudest kiiretest masinatest on Zenvo spetsialistid pühendunud sama tõsiselt nii dünaamilistele omadustele kui ka luksuslikkusele. Masinast leiab praktiliselt kõike alates nahast ja lõpetades navigatsioonisüsteemiga.

Hetkel on firmal plaanis ehitada vaid 15 eksemplari antud superautot hinnaga umbes 16 miljonit Taani krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles