IT-ettevõtteid üllatas siseministeeriumi audit (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Suursoo
Ivo Suursoo Foto: ITL

Eesti IT-ettevõtteid ühendav infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni Liit (ITL) on üllatunud siseministeeriumi tellitud auditi tulemustest, mille kohaselt olevat riigil odavam IT-arendusi ise teha ja neid mitte sisse osta.

«Oleme liidus skeptilised ja üllatunud, lugedes väidet, et majasisese meeskonnaga tehtud tulemused on 2,5 korda odavamad  kui professionaalselt partnerilt tellitud teenused,» ütles Postimehele ITLi president Ivo Suursoo.

Suursoo sõnul ootab ITL, et avaliku sektori raha kasutamist puudutav analüüs tehakse avalikuks, et hinnata tehtud järeldusi ja tuleviku teemal kaasa mõelda.

Auditi tulemuste kohaselt on siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse SMIT-i  jätkusuutlikuks teenuste tagamiseks baasrahastusena juurde vaja vähemalt 104,7 miljonit eurot kümne aasta jooksul. Auditi kokkuvõttest ilmneb, et tänane riigieelarve protsess ei toeta välisvahenditest tehtud investeeringute jätkusuutlikku kasutamist.

Muu hulgas leitakse, et SMIT-il on mõistlik kasutada võimalikult suures osas majasisest tööjõudu ja ainult vajadusel hankida osa tööjõudu sisse väljastpoolt – see oleks 2,5 korda odavam kui sama ressursi väljast hankimine.

Ivo Suursoo märkis, et liit nõustub murega, et tänane riigieelarve protsess ei toeta välisvahenditest tehtud investeeringute jätkusuutlikku kasutamist.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles