Taxify läheb tagasi Londonisse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Villig
Markus Villig Foto: Taxify

Eestimaine sõiduvahendusplatvorm Taxify ei ole kaotanud lootust asuda taas tegutsema Euroopa suurlinnas Londonis, kust ta enam kui aasta eest minema kihutati.

«Taxify täna veel Londonis ei tegutse, aga töö teenuse taasavamise nimel käib. Millal see juhtub, sõltub eelkõige Londoni transpordiametist, kes meie litsentsitaotlust menetleb,» ütles Postimehele Taxify Kesk- ja Ida-Euroopa riikide PR-juht Karin Kase.

Kui tänasel päeval Londonis Taxixy äpp avada, siis soovitab see uurida Taxify omandatud kaubamärgi Hopp taksode saadavust, kuid paraku pole ka need tegevad.

«Hopp ja sellega seotud materjalid veebis on jätkuvalt Taxify omad, ent ei ole täna aktiivselt kasutuses,» märkis Kase.

Taxify proovis Londoni turule minna aasta tagasi ise vajalikku litsentsi omamata ning ostis selle asemel kohaliku ettevõtte Hopp, kellel kõik load olemas. Asi selles, et Londoni transpordiamet TfL ei olnud nelja kuu jooksul vastanud nende enda litsentsitaotlusele.

Tagajärg: mullu septembris võttis TfL litsentsi ära ka ostetud ettevõttelt ning Taxify konkurendilt Uberilt. Põhjus selles, et sõidujagamise teenus oli toona poolikult reguleeritud ning ametil polnud kindlust teenuste turvalisuses londonlaste jaoks.

Uber oli Londonis tegutsenud juba aastast 2012 ning sai juhtumi järel uuesti sellega alustada selle aasta 26. juunil tehtud kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles