Isejuhtivad autod muudavad meie seksiharjumusi (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isejuhtiv buss
Isejuhtiv buss Foto: Jason Lee / Reuters

Isejuhtivate autod muudavad mitmeski mõttes seda, kuidas me reisime ja töötame. Ent isejuhtivate autode mõjusid uuringud USA teadlaste hinnangul võib neil olla mõju ka ühele teisele igapäevasele tegevusele: kuidas me seksime.

Ühe värske uuringu kohaselt on ligi 60 protsenti ameeriklastest seksinud autos. See näitaja saab ainult kasvada, kui arvestada seda, et isejuhtivatest autodest saavad privaattoad ratastel, seisab portaalis Annals of Tourism Research avaldatud Suurbritannia teadlaste uuringus.

«Üks meie lähtekohti oli, et isejuhtivad autod kujutavad endast võistlejat hotellidele ja restoranidele. Inimesed hakkavad magama oma autodes ja see omab kindlat mõju teeäärsetele motellidele. Ja inimesed võivad hakata enam ka sööma autodes,» ütles uuringujuht Scott Cohen Suurbitannias Surrey’s asuvast turismikorralduse ülikoolist.

«See viis meid küsimuseni, mida inimesed veel autodes teevad, kui nad on vabastatud roolikeeramise kohustusest? Ja te näete pikaaegset suhet autode ja seksi vahel,» rääkis Scott.

Uuringu järeldustes minnakse veelgi kaugemale ja arvatakse, et isejuhtivate autode ajastul saavad uue tähenduse ka punaste laternate tänavad ja prostitutsioon liigub enam ratastele.

Coheni hinnangul saab isejuhtivate autode sisustus olema inimeste uutest harjumustest lähtuvalt kapitaalselt teistsugune ja ka kergemini muudetav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles