Microsofti meiliserverid olid jälle maas (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: outage.report

Microsofti pakutavat meiliteenust vaevasid mitmel pool maailmas juba teist päeva tõrked ning seetõttu jäid e-posti teenuseta ka paljud Eesti ettevõtted.

Microsoft teatas Twitteris, et tema telemeetriaandmed näitavad probleemi Exchange'i autentimisinfrastruktuuris. Põhjustas selle asjaolu, et «domeenikontrollerid olid halvenenud seisundis» ning tagajärjeks see, et kasutajad ei pääse ligi Exchange Online teenusele.

Üle kogu Euroopa ning paiguti Põhja-Ameerikas esines katkestusi Microsofti serverite töös juba eile alates kella 11, mistõttu oli kuni hilisõhtuni häiritud Office 365 teenuste, eelkõige Outlooki ja meilisüsteemi Exchange kasutamine. 

Keskkonna outage.report kasutajad on teada andnud serveriprobleemidest näiteks Suurbritannias, Saksamaal, Lõuna-Aafrikas, Taanis, Norras ja Eestis.

Lisaks meiliserverite Outlook ja Exchange probleemidele kurdavad kasutajad Xboxi, Onedrive'i ja teiste Microsofti kontoga seotud teenustesse sisselogimise häirete üle.

Rahva pahameel sotsisaalmeedias on muidugi suur:

Teiste hulgas oli eile alates kella 11-st meiliühenduseta ka Postimehe ja kogu Eesti Meedia toimetused. Kella 22 paiku õhtul ühendus taastus, kuid kadus taas täna kella 11 paiku.

Veateateid laekus päeva jooksul aina enam ka keskkonda downdetector.

Lisaks kinnitas Microsoft eile hommikul, et tema otsingumootor Bing on blokeeritud Hiinas. See olukord lahenes samuti eile õhtuks.

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) teatel ei ole neil andmeid, et ametiasutused oleksid Eestit ja paljusid teisi riike tabanud e-posti teenuse katkestuse tõttu kahju saanud. «Riigi Infosüsteemi Ametil ei ole hetkel infot, et Microsoftist tingitud e-posti katkestus oleks mõjutanud suuremaid riigiasutusi,» kinnitas RIA pressiesindaja Maris Valdmets neljapäeval BNSile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles