Foto: Huawei volditava mobiili saladus paljastus enne esitlust

Aivar Pau
, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Mate X stend
Huawei Mate X stend Foto: Twitter/gimme2pm

Mobiilimaailmas käib tootjate vahel hetkel võidujooks peamiselt kahel distantsil – 5G ja kokkuvolditav ekraan – ning kui alles kolme päeva eest esitles oma sellekohaseid uudistooteid Lõuna-Korea tehnikagigant Samsung, siis homme teeb seda Hiina suurtegija Huawei.

Barcelonas algab esmaspäeval maailma suurim mobiilitehnoloogia näitus MWC (Mobile World Congress) ning Huawei esitlus leiab seal aset homme õhtupoolikul. Juhtus aga nii, et Huawei messistendi püstipanekut ei suudetud piisavalt hoolsalt varjata ja nii sattus ühe tähelepaneliku kaameramehe objektiivi ette ka sellel kujutatu.

Mida me sellelt näeme? Esiteks seadme nime Huawei Mate X ning väidet, et tegemist on «maailma kiireima kokkuvolditava 5G-telefoniga». Ehk täpselt vastust ootustele, mille nimel hetkel võitlus käimas on.

Stendil olev telefoni kujutis räägib meile aga seda, et Huawei on oma kokkuvolditavale telefoni le leidnud mõnevõrre teise lahenduse kui suur konkurent Samsung oma Galaxy Foldi puhul. Nimelt asub Huawei volditav ekraan seadme välisküljel, samas kui Samsungil avaneb tableti-mõõtu suur ekraan telefoni sisemusest. Mõlema seadme puhul tuleb telefoni avada nagu raamatut.

Eellekete põhjal saab Huawei Mate X-i ekraani suurus olema avatuna 7,2 tolli, Samsung Foldil on see 7,3 tolli.

Postimees on homme Huawei uute seadmete üritusel kohal ja kella 18 paiku õhtul anname uudistest juba ka täpsema ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles