Apple: iPhone 12 tuleb ilma laadimisadapteri ja kõrvaklappideta (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Apple tegevjuht Tim Cook
Apple tegevjuht Tim Cook Foto: BROOKS KRAFT/APPLE/via REUTERS/Scanpix Baltics

Apple avalikustas teisipäeval uue telefoniseeria - iPhone 12, millega kaasneb juhtmevaba laadimise võimalus MagSafe tehnoloogiaga. Küll aga otsustas tootja, et nüüdsest tuleb laadimisadapter ja EarPods kõrvaklapid vajadusel eraldi juurde osta ning seda ökoloogilise jalajälje vähendamiseks. 

iPhone 12 tutvustas uut laadimisvõimalust tehnikahuvilistele tuntud MagSafe tehnoloogiaga, mis on varasemalt kasutuses olnud näiteks MacBook Air sülearvutitel. MagSafe lihtsustab ühendamist laadimisseadmega magnetite abil, kirjutas Postimees kolmapäeval: «Kõik, mida pead teadma uuest Apple iPhone 12 telefoniseeriast». Moodsa laadija hind Apple veebipoes on 39 dollarit ehk ligikaudu 33 eurot. 

Tehnikafoorumites- ja artiklites levinud kuulujutud said kinnituse: uus telefoniseeria vähendab ka tarvikute arvu karbis. 

Seni telefoniga kaasa tulnud laadimisadapter ja kõrvaklapid tuleb vajadusel nüüdsest eraldi soetada ja seda ettevõtte sõnul keskkonna nimel. «Eemaldame (komplektist) laadimisadapteri ja EarPodsid, mis jäävad tihti kasutamata,» teatas tootja kodulehel ja lisas, et karbiga tuleb kaasa USB-C ja Lightning pistmikutega laadimisjuhe. «See vähendab pakendi suurust ning rohkem karpe veose kohta tähendab vähem saadetisi üldiselt,» selgitas Apple. 

Apple hinnangul on nüüdseks paljudel kasutajatel sellised tarvikud olemas. Näiteks on ligi 2 miljardit Apple'i laadimisadapterit kodudes üle maailma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles