Elon Musk hoiatab: Starlinki kosmoseinterneti jaamadest Ukrainas võivad saada raketisihtmärgid (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
SpaceX-i ja sellele kuuluva kosmoseinterneti võrgu looja Elon Musk hoiatab Starlinki kasutamise ohu eest Ukrainas. REUTERS/Steve Nesius/File Photo
SpaceX-i ja sellele kuuluva kosmoseinterneti võrgu looja Elon Musk hoiatab Starlinki kasutamise ohu eest Ukrainas. REUTERS/Steve Nesius/File Photo Foto: STEVE NESIUS / REUTERS/ Scanpix

Hiljuti Ukrainasse abina jõudnud Starlinki kosmoseinterneti jaamad võivad olla heaks sihtmärgiks raketirünnakule, hoiatab ettevõtte SpaceX juht Elon Musk. 

Kuna vaenlase raadioluure kuulab pealt kõiki saatjaid, siis Starlinki jaamade asukohad on samuti lihtsalt välja peilitavad. Venemaa sõjaväele on antud ülesandeks hävitada sideseadmed ja nende asukohad tehakse raadioluurega kindlaks üsna täpselt.

Elon Musk kirjutab Twitteris, et Stalinki kasutamine võib olla eriti ohtlik siis, kui see on ainuke sidevõimalus Ukraina nendes piirkondades, kus muud ühendust enam pole.

Foto: Ekraanipilt, Twitter

Starlinki soovitatakse kasutada ainult äärmise vajaduse korral ja maskeerida tuleks ka satelliidiantenn, mis on õues. 

USA satelliite opereeriv NRO (National Reconnaissance Office) on veel hoiatanud, et sõja käigus võib Venemaa segada satelliitide tööd, muuhulgas võib olla häiritud ka GPSiga asukoha määramine. Mitmed Ukraina linnad on juba ilma igasuguse välise sideühenduseta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles