Microsoft peatas kõigi oma toodete ja teenuste müügi Venemaal

tehnika.postimees.ee
Copy
March 2, 2022, Barcelona, Spain: A Microsoft logo seen during the Mobile World Congress 2022..Third day of the Mobile World Congress 2022 held in Barcelona. (Credit Image: © Paco Freire/SOPA Images via ZUMA Press Wire)
March 2, 2022, Barcelona, Spain: A Microsoft logo seen during the Mobile World Congress 2022..Third day of the Mobile World Congress 2022 held in Barcelona. (Credit Image: © Paco Freire/SOPA Images via ZUMA Press Wire) Foto: Paco Freire

Microsoft on viimane suur tehnoloogiafirma, kes teatas täna oma teenuste ja toodete müügi peatamisest Venemaal.

Microsofti asepresident Brad Smith teatas blogipostituses, et tarkvarafirma on otsustanud ühineda sanktsioonidega Venemaa vastu ja peatab oma müügi. 

«Nagu kogu maailm, oleme meiegi vihased ja kurvad Ukraina sõjast tulevate piltide ja uudiste pärast ning mõistame hukka Venemaa põhjendamatu, provotseerimata ja ebaseadusliku sissetungi,» ütles Smith.

Microsofti teenuste hulka kuuluvad kontoritarkvara Office ehk praeguse nimega Microsoft 365 pilveteenused ja tarkvara, mängukonsoolid Xbox ja sellega seotud teenused, riistvara (sülearvutid, tahvelarvutid) ja küberturvalahendused. Kuidas see täpsemalt Vene kasutajaid ja firmasid mõjutab, pole veel teada.

Varem on müügi peatamisest Venemaal teatanud suurematest tehnoloogiaettevõtetest näiteks Apple, Intel ja AMD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles