Nagu muinasjutus: loe kuidas Šveitsis mägede all urgudes robotpäkapikud tööd rügavad (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Elektrilised aeglased kapslid toimetavad lähemas tulevikus maa all käikudes, toimetades ettevõtetele pidevalt kaupu kohale. Maapealne tänavavõrk seda liiklust välja ei kannataks.
Elektrilised aeglased kapslid toimetavad lähemas tulevikus maa all käikudes, toimetades ettevõtetele pidevalt kaupu kohale. Maapealne tänavavõrk seda liiklust välja ei kannataks. Foto: Cargo Sous Terrain

Droonikullerite ja maapealsete robotkullerite kõrval on mägises Šveitsis leitud veel üks moodne ja soodne lahendus kasvavaid kaubavedusid teedelt peita ja kohaletoimetamist kiirendada - tunnelid. Ettevõte Cargo Sous Terrain tahab 2031. aastaks ühendada kõik suuremad keskused maa-aluste kitsaste tunnelitega ja sai selleks juba ka parlamendi ühehäälse heakskiidu.

«Urgudes» hakkavad liikuma väikesed kiired kaubavagunid ehk kapslid ja nende liiklust juhib, nagu tänapäeval kombeks, tehisintellekt. Maa-aluste tunnelite võrgustikus liikuvad kaubakapslid on automatiseeritud ja elektrilised, suudavad ise koorma ettenähtud kohtadest peale võtta ja maha panna ning võrk töötaks pidevalt nagu tehase konveier.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles