Alusta tootmise digitaliseerimisega: NOOM tootmistarkvara BASIC pakett

Copy
Foto: Astro Baltics OÜ

Hiljuti Eesti tootmisettevõtete seas läbi viidud uuring näitab, et digitaliseerimine ja automatiseerimine kogub tööstuses hoogu. 2021. aasta andmete alusel kasutab vähemalt osaliselt tarkvarasüsteemidega juhitavaid protsesse ja tööpinke enam kui 60% tootmisettevõtetest.
Kuidas aga alustada tootmise digitaliseerimisega ning milliseid komistuskohti vältida?

Millised on levinumad tootmisettevõtetes tehtavad vead digitaliseerimisega alustamisel ja kuidas neid vältida?

Turul on saadaval mitmeid, nii lihtsamaid kui ka keerukamaid lahendusi, mida tööstusettevõte saab kasutusele võtta.

Tootmistarkvara juurutamine võib algselt tunduda keerulise protsessina, aga selleks, et teie ettevõte tarkvarast maksimaalselt kasu lõikaks, on vaja hoolikalt planeerida kogu protsess.

Ettevõttel on vaid suusõnaliselt teada, millised murekohad vajavad lahendamist ehk puudub tegevuskava.

Väljakutseid saab lahendada efektiivselt siis, kui on teada nende tegelik põhjus. Kohtame sageli soovi kõik väljakutsed uute lahenduste abil korraga lahendada.

Usk digitaliseerimisse on küll innustav, kuid kogemus näitab, et põhiprobleemid võivad peituda mujal, kus nad esialgu paistavad olevat. See viitab vajadusele põhjalikuma analüüsi järele, mis enamikul digitaliseerimisega alustavatel ettevõtetel on tegemata.

Digitaalse arengu tegevuskava

Enne digitaliseerimisega alustamist on vajalik koostada ettevõttes ülevaatlik tegevuskava. See on suurepärane teekaart, mille järgi liikudes saate olla kindlad, et digitaliseerimisesse investeeritud raha ja ressursid on õigesti paigutatud ning toovad soovitud tulemuse.

Kaardistus aitab määratleda edaspidiste tööprotsesside järjestuse, toob välja murekohad praeguses olukorras ning annab head pidepunktid tuleviku eesmärkide seadmiseks.

Astro Balticsis oleme kaardistanud ja loonud ettevõtetele sadu digitaliseerimise tegevuskavasid, kus analüüsime koos kliendiga ettevõtte äriprotsesse, seame neile prioriteete, analüüsime puudujääkide omavahelisi seoseid ning pakume välja efektiivseid lahendusi.

Juhul kui teie valikuks osutub NOOMi Basic tootmistarkvarapakett, siis tuleb digitaalne tegevuskava ettevõttes sees iseseisvalt luua.

Huvigruppide erinevad vajadused

Takistuseks on ettevõtte erinevate huvigruppide soov erinevate lahenduste järgi. Näiteks võetakse tarkvara kasutusele vaid tootmisjuhi perspektiivist, aga tegelikult on digitaliseerimisel vaja näha kogu terviklikku pilti.

Silmas tasub pidada seda, et kaardistuse tulemusena peab tekkima protsessiskeem, mis võtab arvesse kogu ettevõtte huvigruppe (müük, finants, tootmine, juhtkond jne).

BASIC tootmispakett digitaliseerimisega alustavale tootmisettevõttele: esmane ülevaade oma tootmisest juba 30-päevaga.

Oleme loonud BASIC tootmispaketi, mis on lihtne standardiseeritud tootmistarkvara ning katab ära väiksema tootmise põhivajadused.

Pakett on loodud lähtuvalt turu vajadusest karbilahenduse põhimõttel. Lisaks tootmisele sisaldab BASIC pakett lao- ning müügifunktsionaalsusi: pakkumiste ja tellimuste koostamine, tootmise planeerimine, valmistoodangu müük, omahinna arvutamine, finantsarvestus jne.

Tarkvararendi kuutasu on 249€+km ja kogu tootmistarkvara juurutuse ühekordne maksumus on 6000€+km.

See sisaldab endas juurutustöid, st seadistustöid, kasutajate loomist ja koolitust.

Loe täpsemalt Basic tootmispaketi kohta siit. 

Kuidas Astro Balticsi tootmiskliendid BASIC paketiga alustavad?

Toimub esmane kohtumine, kus ettevõte selgitab oma äriprotsesse ning väljakutseid. Lisaks tutvustame NOOMi tootmistarkvara ning selle funktsioone.

Esimese kohtumise põhjal toimub esmane äriprotsesside kaardistamine ning lahenduste loogika loomine ja väljapakkumine.

Klient saadab materjalide info ning Astro Balticsi meeskond valmistab ette virtuaalse või kohapealse demo, et tutvustada BASIC tootmispaketi alusel tulevikus tööle hakkavat tarkvara.

Lahenduse sobivuse korral NOOMi seadistamine, sh erinevate dokumentide printvormide vormistamine. Lisaks kasutajate koolitamine, töökohtade ja serveri seadistamine ning konsulteerimine.

Kiiremaks laohalduseks mõeldud spetsiaalne mobiilirakendus: Cloudicsi Laomees

Lisavõimalusena – selleks et laohaldus oleks veelgi ülevaatlikum – saavad NOOMi tarkvara kasutavad tööstusettevõtted kasutusele võtta Cloudicsi Laomehe nimelise veebirakenduse.

Tegemist on mobiilse laorakendusega, mille abil saab teha kiirelt inventuuri, hallata laoriiuleid ning võtta mugavalt vastu ja komplekteerida kaupasid.

Cloudicsi Laomehe abiga paraneb laologistika ning suureneb käitluskiirus, väheneb töö käigus tekkivate vigade hulk ja paraneb tarne kvaliteet.

Loe NOOMi laohaldustarkvara kohta pikemalt siit. 

Tutvu NOOMi tootmistarkvara võimalustega!

Eestis arendatav NOOMi tootmistarkvara aitab teil edukalt hallata ettevõtte tootmisprotsesse. Kõik terviklikult ühes tarkvaras: müügipakkumiste koostamine, materjalide tarnimine, tootmisprotsessid, tootmise planeerimine, valmistoodangu müük, omahinna arvutamine, finantsarvestus jpm.

Tänu moodulitest koosnevale ülesehitusele on NOOMi majandustarkvara laia standardfunktsionaalsuse ja suure erilahenduste võimekusega.

Küsimuste korral võtke ühendust:

info@astrobaltics.eu

+372 628 0000

Copy
Tagasi üles